Pogosta vprašanja

– Ali magnetna terapija deluje na vse težave?

Garancije, da deluje na vse težave ni, na ogromno težav dokazano deluje. Magnetna terapija je vrsta terapije, ki ima zelo širok spekter delovanja; prav zato, ker deluje na celice.

– Ali se med izvajanjem terapije čuti kakšno delovanje?

Med terapijo se ne čuti nič tresočega. Blazina ne vibrira, ne masira… Ta vrsta terapije deluje na celice, se pravi, da prodira globoko v vaše telo.

– Kako vem, da magnetna terapija deluje?

V kompletu  imate tester s katerim preverimo, da blazina deluje in kako oddaja magnetno polje okoli sebe. Po redni uporabi uporabnik občuti pozitivne učinke (manjše bolečine, boljše počutje, bolj gibljivi sklepi…).

– Kako hitro so vidni rezultati?

Zelo hitro in odvisno od zdravstvenega stanja oz. težave. Nekateri že po dveh tednih občutijo lajšanje bolečin, spet drugi šele po dveh mesecih. Vsekakor pa je dokazano, da med 4. in 6. tednom redne uporabe občutite razliko.

– Koliko terapij naj naredim dnevno?

Priporočene so dve do tri terapije na dan.

– Ali blazino lahko uporablja vsak človek?

Magnetne terapije ne smejo izvajati: ljudje z inzulinsko črpalko, nosečnice, bolniki, ki imajo pravi srčni spodbujevalnik, epileptiki, shizofreniki in nekateri rakavi bolniki.

– Kako naj vem, da terapijo uporabljam pravilno?

Preprosto sledite navodilom. Ključne so tri stvari: med terapijami naj preteče 4 ure, popijte kozarec vode pred vsako terapijo in upoštevajte, kdo ne sme uporabljati magnetne terapije.

– Ali  lahko “preveč” uporabljam magnetno terapijo?

Vse raziskave in številni uporabniki po svetu ne poročajo o “preveč”; ampak vseeno priporočamo dve do tri terapije dnevno; in po 6 tednih pavzo dveh tednov.

– Kaj naj naredim, ko grem na dopust?

Redna, vsakodnevna uporaba je ključnega pomena za dobre rezultate; še posebno, ko želite olajšati prav posebno težavo. Priporočamo, da med ciklom blazino odnesete na dopust. Če ne, lahko takrat naredite pavzo.

– Ali v istem dnevu delam eno vrsto terapij ali jih lahko menjam?

Vsak dan lahko naredite različne terapije; različne programe za različne težave.

– Kako se med seboj ločijo terapije oz. programi, ki jih ima vaša terapija?

Vsak program ima svojo frekvenco, jakost magnetnega polja in čas. Dokazano je, da točno določena frekvenca in jakost magnetnega polja delujeta na hitrejše zaraščanje kosti; ta program torej ni namenjen za boljše spanje.

– Kaj so to reakcije, kako se jih izognem?

Reakcije so spremljevalne nevšečnosti, ki jih občutijo nekateri uporabniki (mravljinci, omotica..); izognete se jim tako, da s terapijami začnete postopno. Nekaj dni po eno terapijo, potem priključite še ostale terapije.

– Kako bom ravnal, če se mi bo blazina pokvarila?

Za popravilo nas pokličite in vse bomo uredili.

– Kdaj bodo prve pozitivne spremembe delovanja?

Spremembe se od uporabnika do uporabnika lahko bistveno razlikujejo. Pri nekaterih uporabnikih se spremembe pojavijo prej, pri drugih kasneje. Pričakovan učinek je odvisen od genetskih lastnosti, starosti, prisotnih bolezni in zdravstvenega stanja posameznika, prehrane ter količine vnesenih vitaminskih in mineralnih snovi oziroma količine gibanja.

– Ima magnetna terapija kakšne stranske učinke?

V prvih dneh uporabe pulzne magnetne terapije, ko se telo še privaja na terapijo, lahko zaznate neprijetne simptome, oziroma začasne reakcije (povečana bolečina, glavobol, vrtoglavica, utrujenost), ki pa bodo po nekaj terapijah izginili. To je pozitiven znak, da v telesu prihaja do sprememb.

– V kakšnem položaju bo imela terapija najboljši učinek?

Odvisno od tega kateri aplikator najpogosteje uporabljate. Na blazini je mogoče sedeti ali ležati. V primeru zdravljenja celotnega telesa je najpogostejši ležeči položaj na hrbtu, mogoče pa je ležati tudi na trebuhu. V vsakem primeru magnetno polje popolnoma prodre skozi telo in učinkuje globinsko.

– Kako lahko  očistim terapijo?

Naprava ne potrebuje razkuževanja pri vsakodnevni namenski uporabi. Manjšo umazanijo lahko preprosto odstranite s suho krpo.

V primeru večjih madežev je potrebno strokovno čiščenje. V tem primeru se je potrebno držati navodil, ki se nanašajo na čiščenje naprave ali se za pomoč obrniti na nas .

– Lahko terapijo uporabljam med menstruacijo?

V času menstruacije uporaba  magnetne terapije ni priporočljiva zaradi povečanja prekrvavitve.

– Lahko  magnetno terapijo uporabljajo bolniki po možganski kapi?

Lahko, po stabilizaciji bolnika.

– Je z mano kaj narobe, če med terapijo ne čutim nič?

Med magnetno terapijo se ne čuti nič posebnega, razen  nekoliko povečane prijetne toplote in mravljincev.